alleoppskrifter.no

fredag 2. desember 2011

Glassmestersild

Glassmestersild er en klassiker av ukjent opprinnelse som mange lager til jul. Her er en oppskrift jeg har komponert selv. Ypperlig til frokostbordet 1. juledag.



Sild , løk, grønnsaker, krydder og laurbærblad legges lagvis på et glass og den avkjølte laken helles over silden og glasset settes i kjøleskap. Silden bør stå minst et døgn før den serveres.



Gulrot skåret i strimler med julienneskreller. Løk skåret i tynne ringer.
Purreløk skåret i tynne skiver. Grovhakket pepperrot og ingefær.



Sildefiletene skåret i serveringsbiter.



En lake av vann, eddik og honning kokes opp og avkjøles.



Ingredienser:
  • 4 salte sildefileter
  • 1 liten rød løk, skåret i tynne skiver
  • 1 liten vanlig løk, skåret i tynne skiver
  • 1 gulrot, skåret med julienneskreller
  • 1 liten bit purre, skåret i tynne skiver
  • 1 1/2 cm pepperrot, grovhakket
  • 1 bit (1x1 cm) frisk ingefær, grovhakket
  • 3 laurbærblader
  • 10 hele pepperkorn
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 stjerneanis
Lake:
  • 1 1/2 dl vann
  • 1 dl eddik
  • 1 dl honning

torsdag 1. desember 2011

Julesennep

Nå nærmer det seg jul og her er en svært enkel oppskrift på julesennep som de fleste klarer å lage selv. Ypperlig julegave til den som "har alt".




Serveres til julemat.


Honning og vann varmes forsiktig opp til honningen har løst seg opp og blandes med fløte og Aquavit. Denne blandingen helles over i en bolle med sennepspulver og blandes godt før butikksennepen blandes inn. Fylles deretter på rene glass og får stå å trekke i et par dager før den er klar til bruk.



Ingredienser:
  • 1 glass vanlig sennep
  • 1 liten boks Colman's sennepspulver (50 g)
  • 2 ss honning
  • 1 ss vann
  • 2 ss fløte
  • 2 ss Aquavit