alleoppskrifter.no

tirsdag 29. mai 2012

Grillet mais med fetaost

Grillet maiskolbe er i utgangspunktet litt kjedelig, men med litt fantasi og en oppskrift jeg fant på Tabascos hjemmeside, ble det ikke så aller verst.



Serveres med finhakket koriander, smuldret fetaost og limebåter.



Smeltet smør, lime-juice og chipotlesaus blandes og helles over maiskolbene. Grilles i ca. 10 minutter.



Ingredienser:
  • 2 maiskolber
  • 2 ss Tabasco Chipotlesaus
  • 2 ss smør, smeltet
  • 1 ss fersk lime-juice
  • 2 ss koriander, finhakket
  • smuldret fetaost

mandag 28. mai 2012

Chipotle salsa

Sommer er grilltid og tilbehøret er viktig. Strimlet kinakål som svømmer i butikkdressing er strengt forbudt. Her er en syrlig tomat-salsa med sting.

Når alle ingrediensene er blandet sammen så er det viktig at den får stå å trekke en times tid før den serveres.



Ingredienser:

  • 1 bunt tomater, grovhakket (det spiller egentlig hva slag tomater det er, bare de smaker tomat.)
  • 1 fedd fersk hvitløk, finhakket
  • 1 ss Tabasco chipotlesaus
  • 1 ss fersk lime-juice
  • fersk koriander, finhakket
  • en klype havsalt