alleoppskrifter.no

mandag 30. april 2012

Indisk tomatsuppe

Jeg har tidligere skrevet her at supper er blant mine favoritter og her er en tomatsuppe stappfull av smak med den indiske krydderblandingen Garam Masala og kikerter. Tar maks. en time å lage og kan lages dagen i forveien for kun å varmes opp og tilsettes kikerter når den skal serveres.



Indisk tomatsuppe servert med naanbrød og raita (yoghurtsaus).


Løk, gulrot, ingefær, hvitløk, paprika og krydder freses i olivenolje på middels varme i fem til ti minutter. Hermetiske tomater og kyllingkraft tilsettes, kokes opp og får koke videre i en halv time.

Kjelen tas av varmen, avkjøles og kjøres til den er jevn med stavmikser eller i kjøkkenmaskin. Kikerter blandes i og suppen varmes opp like før servering.

NB! Tørkede kikerter må vannes ut i et halvt døgn og kokes i friskt vann i minst en time.





Ingredienser:
  • 1 rød paprika, delt i biter
  • 1 gulrot, i skiver
  • 1 løk, grovhakket
  • 1 fedd hvitløk, grovhakket
  • 75 g fersk ingefær, grovhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss garam masala
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 l kyllingkraft
  • 200 g kikerter, tørkede eller to bokser hermetiske


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar