alleoppskrifter.no

tirsdag 15. april 2014

Kjøkkentjeneste

NVIO Drammen og omegn arrangerte tur for medlemmene til Forsvarets Veteransenter på Bæreia ved Kongsvinger helgen 5.-6. april 2014. Ved ankomst var det planlagt lunsj i det fri med grilling og jeg var på forhånd blitt forespurt om jeg kunne lage en spicy salsa. Det ble også stilt et ledende spørsmål om vi skulle grille butikk-burgere eller hjemmelagede burgere. Hjemmelaget hamburger er best og dermed hadde jeg snakket meg inn i kjøkkentjeneste denne helgen. Oppdraget var klart, quarter poundere til syv mann og en spicy salsa.


200 grams Bite-You-Back TABASCO® Chipotle Bacon Burger

Alle deltagerne har tjenestegjort i forskjellige kontingenter i Libanon og jeg har tidligere laget libanesisk Houmous da norske veteraner fra UNIFIL MP Company feiret 30 års jubileum på Torvøya (se bildet helt nederst), så Houmous og pitabrød hadde jeg hadde jeg allerede på listen over proviant for helgen.

Pit Masters
Det finnes hundrevis av oppskrifter på velsmakende hamburgere på nettet, i tillegg til at jeg har noen egenkomponerte. Bite-You-Back TABASCO® Chipotle Bacon Burger er en av mine favoritter med karbonadedeig. Oppskriften finner du her og jeg har kun tilsatt et egg pr. halv kilo karbonade, litt brunt sukker og en klype havsalt. Og så ble de litt litt større enn en quarter pounder, nærmere eller litt i overkant av 200 gram.


Ingredienser for å lage Dante's Inferno Salsa
Dante's Inferno Salsa er en "hot" spicy salsa med perfekt balanse og er perfekt til grillmat. Hva du trenger og hvordan lage denne salsa'en finner du her.


Ingredienser for å lage libanesisk Houmous
Houmous er en forrett alle Libanon-veteraner har et forhold til og oppskriften på Houmous finner du her. Serveres på tradisjonelt vis med pitabrød, syltet grønn chilipepper og saltsyltede agurker.


"30 years reunion" for veteraner fra UNIFIL MP Coy i 2012

2 kommentarer:

  1. Skal hilse og si dette var snadder! Og hot salsa var hot hot!

    mvh
    Dag
    (som bidro med reisegrill og oppmuntrende tilrop)

    SvarSlett
    Svar
    1. Og reisegrillen fungerte over all forventning.

      Slett