Forside - Kokebok for Hæren (UD 13-1) |
I første omgang skal jeg prøve noen av suppeoppskriftene i kokeboken og begynner med betasuppe/suppelapskaus for å se om den kan måle seg med dagens standard. I denne oppskriften har jeg fulgt kokeboka til punkt og prikke, og selv om jeg ikke har brukt et fleskestykke, så mener jeg at svineknoke gjør samme nytten.
Kjøttekstrakt i flere varianter; buljongpulver, terninger og fond. |
Hærens betasuppe (suppelapskaus). |
Fremgangsmåte
Svineknoke kokes med erter og byggryn. |
Kjøtt fra urøkt svineknoke skåret i terninger. |
Finhakket løk, gulrot, kålrot og poteter i terninger. |
Hærens betasuppe. |
I stedet for flesk eller svineknoke kan man bruke røkt kjøttpølse skåret i biter som tilsettes tilslutt.
Ingredienser
Ingredienser:
- 2 l vann eller kraft
- 240 g gule erter
- 60 g byggryn
- 1 urøkt svineknoke (1 - 1,2 kg)
- 1,6 kg poteter, skrelt og skåret i terninger
- 2 gulrøtter, skåret i terninger
- 200 g kålrot, skåret i terninger
- 1 liten løk, finhakket
- 1 ss buljongpulver eller 1 - 2 terninger kjøttbuljong
- havsalt
- pepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar