alleoppskrifter.no

tirsdag 30. september 2014

Hærens fiskesuppe

Hærens fiskesuppe.
Hærens fiskesuppe er nok en suppe basert på Hærens kokebok fra 1952. Suppen er uten fisk, og den er kun basert på fiskekraft. I denne oppskriften har jeg gjort noen små justeringer som å bruke smør istedet for margarin og fiskefond i stedet for buljonterninger. Kokeboken anbefaler margarin på grunn av bedre holdbarhet, men i dag har alle kjøleskap, så den anbefalingen har gått ut på dato. Jeg synes dessuten det smaker bedre med ordentlig smør.

Oppskriften er enkel, ikke mange ingredienser og det er ingenting å utsette på smaken.

Fremgangsmåte


Innledning - Kokebok for Hæren (UD 13-1)
Innledningen i kokeboken vil jeg si fortsatt gjelder for både militære og sivile.



Grønnsaker.
Vask og skrell grønnsakene, skjær dem i terninger og kok dem møre i minst mulig vann. (Ca. 20 minutter.)

Kok opp vann og ha i tre terninger fiskebuljong eller bruk fiskefond, det gir etter min mening bedre smak.

Smelt smør i en annen kjele og bland inn hvetemel. Spe med kokende kraft, en kvart liter første gangen. Rør til det blir helt glatt og uten klumper. Spe videre og la den få et oppkok mellom hver gang. Tilsett kondensert melk, grønnsakene og finhakket gressløk. Varm forsiktig opp til kokepunktet og smak til med havsalt, eddik, sukker og en klype hvit pepper.


Ingredienser


Ingredienser:
  • 1,2 l vann
  • 3 terninger fiskebuljong eller fiskefond
  • 2 - 3 gulrøtter, skåret i terninger
  • 1 persillerot, skåret i terninger
  • 40 g Kviteseidsmør
  • 60 g hvetemel
  • 1 bunt gressløk, finhakket (ca. 40 g)
  • 1 boks kondensert melk (Vikingmelk)
  • 4 ts sukker (20 g)
  • 4 ts eddik
  • havsalt
  • hvit pepper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar