alleoppskrifter.no

tirsdag 23. desember 2014

Rotmos

Rotmos
Dette er en annerledes og spennende vri på den vanlige kålrabistappen. Ved å mose gulrøtter, persillerot, pastinakk, sellerirot og kålrot sammen med poteter, blir det en ordentlig smaksbombe. Jeg har tatt utgangspunkt i en svensk oppskrift og tilsatt pastinakk, sellerirot og persillerot. Søtpotet og jordskokk kan også tilsettes for å få en ekte rotmos.

Serveres til f.eks. pinnekjøtt, vossakorv, røkt svinekam eller saltet lammelår.

Fremgangsmåte


Skrell potetene og røttene, og skjær alt i terninger. Kok først kålrot, sellerirot og persillerot i en kjele med krydderet, en terning grønnsakbuljong og vann som akkurat dekker, i 10 minutter. Ha i gulrøttene og mer vann om nødvendig. La det koke ytterligere 20 minutter og ha i potetene. Kok til alt er mørt og lar seg mose, 10 - 20 minutter. Sil av vannet og fjern laurbærbladene. Kjør alt i en stavmikser med kviteseidsmør. Ønskes en grovere stappe, bruk da en håndmoser. Smak til med havsalt og nykvernet pepper når mosen er helt ferdig.

Ingredienser


Ingredienser:
  • 1 kålrot (1500 g)
  • 5-6 gulrøtter (500 g)
  • 9 poteter (1000 g)
  • 200 g sellerirot
  • 200 g pastinakk
  • 200 g persillerot
  • vann
  • grønnsaksbuljong
  • 10 hele allehåndekorn
  • 10 hele sorte og hvite pepperkorn
  • 2 laurbærblad
  • 100 g kviteseidsmør

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar