Rotmos |
Serveres til f.eks. pinnekjøtt, vossakorv, røkt svinekam eller saltet lammelår.
Fremgangsmåte
Skrell potetene og røttene, og skjær alt i terninger. Kok først kålrot, sellerirot og persillerot i en kjele med krydderet, en terning grønnsakbuljong og vann som akkurat dekker, i 10 minutter. Ha i gulrøttene og mer vann om nødvendig. La det koke ytterligere 20 minutter og ha i potetene. Kok til alt er mørt og lar seg mose, 10 - 20 minutter. Sil av vannet og fjern laurbærbladene. Kjør alt i en stavmikser med kviteseidsmør. Ønskes en grovere stappe, bruk da en håndmoser. Smak til med havsalt og nykvernet pepper når mosen er helt ferdig.
Ingredienser
Ingredienser:
- 1 kålrot (1500 g)
- 5-6 gulrøtter (500 g)
- 9 poteter (1000 g)
- 200 g sellerirot
- 200 g pastinakk
- 200 g persillerot
- vann
- grønnsaksbuljong
- 10 hele allehåndekorn
- 10 hele sorte og hvite pepperkorn
- 2 laurbærblad
- 100 g kviteseidsmør
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar