Fiskeboller er noe jeg er vant til at kommer på boks og fiskeboller i karrisaus er jo ikke så verst. Jeg tenkte at det må jo være mulig å lage fiskeboller fra bunnen av også. Og da ville jeg bruke laks. Første forsøk ble mislykket. Jeg hadde brukt kun ett egg og laksebollene ble litt "løse i fisken", men veldig gode. Bruk flere egg tenkte jeg og på andre forsøk gikk det bra.
Rosa fiskeboller full av smak |
Kvern grovt oppskåret laks, egg, chili, hvitløk, sjalottløk, ingefær og koriander i en kjøkkenmaskin til det er en jevn masse. Hell massen i en iskald bolle og vend inn pisket kremfløte og tilsett salt og pepper etter smak.
Bruk to skjeer dyppet i iskaldt vann til forme laksebollene og porsjer de i kokende fiskekraft tilsatt hummerfornd i 2 - 3 minutter.
Ingredienser
Ingredienser:
- 400 g laksefilet
- 1 fedd hvitløk
- 1 sjalottløk
- 1 liten rød chili
- 1 ts finhakket koriander
- 1 ts finreven ingefær
- 3 egg
- 1 dl kremfløte
- kvernet havsalt og sort pepper
- 1 liter vann
- 3 ss hummerfond
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar