Aubergine fylt med Hakkasteik, servert med smørdampet nykål og cherry-tomater. |
Skyll auberginene i kaldt vann og del de på langs. Skrap ut kjernen med frø, men la det være igjen ca. 1 cm fruktkjøtt.
Drypp sitronsaft på fruktkjøttet og dryss med salt. Legg auberginene på kjøkkenpapir og la de ligge en halv time. Poenget er at saltet trekker ut bitterstoffene som finnes i aubergine og sitronsaften hindrer fruktkjøttet i å bli brunt.
Varm olivenolje i en stor stekepanne og stek løk og hvitløk til gjennomskinnelig. Ha i Hakkasteik og stek til det meste av fuktigheten har fordampet krydre med timian. Smak til med havsalt og nykvernet pepper.
Skyll av salt og sitronsaft fra auberginene med kaldt vann og plasser halvdelene i en smurt ildfast form og fyll med Hakkasteik. Stek på 200 grader i 30-40 minutter til fyllet bobler og aubergine er møre.
Fem minutter før slutten av steketiden, dryss med ost. La osten til å smelte og få en lett brun skorpe. Serveres umiddelbart.
Ingredienser. |
Ingredienser:
- 450 g Hakkasteik
- 2 aubergine
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- revet parmesan
- timian
- cherrytomater
- nykål
- havsalt
- nykvernet pepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar