Potetbombe med bacon krydret med paprika og pepper. |
Bakepoteter (ca. 300 g), spekeskinke og verktøy. |
Bruk en fruktkjerne-utstikker til å lage hull igjennom bakepotetene.
Gjennomhullet bakepotet. |
Hvis fruktkjerne-utstikkeren ikke er lang nok til å komme hel igjennom, lages et hull fra motsatt side og dytt ut innholdet.
Hullet i bakepoteten stappes med fyll. |
I dette tilfellet rulles en skive spekeskinke sammen og stappes inn i hullet på potetene. Andre forslag til fyll kan være ost, biter av stangselleri, bacon, hvitløk, gressløk, finhakket løk, osv. Bruk fantasien og følg egen smak.
Når potetene er fylt med godsaker og plugget igjen med deler av potetkjernen i begge ender, kan den pakkes inn i tre baconskiver som krydres med nykvernet pepper. Et generøst dryss med paprika er også godt.
Fylte bakepoteter i folie. |
Når potetbombene er pakket inn i krydret bacon er det en fordel med folie rundt som gjør at bacon og krydder setter mer smak. Ulempen er at baconet ikke blir sprøtt, men det er smak og behag.
Potetbomber klar for grillen. |
Potetbomber uten folie pensles med olivenolje og drysses med litt havsalt før de settes i stekeovnen eller grillen (inndirekte varme) på 220 grader. Tiden vil variere med størrelsen på potetene. En bakepotet på ca. 400 gram kan kreve opp til en og en halv time på grillen.
- Bakepoteter
- Fyll til potetene (spekeskinke, bacon, ost, urter, etc.)
- Olivenolje
- Krydder (hvitløkspulver, sellerisalt, paprika, pepper, etc.)
- Havsalt
- Kryddersmør eller vanlig smør
Tilbehør - kryddersmør
Krydderblandinger til kryddersmør, hvitløksmør og limesmør. |
Blandet med romtemperert Kviteseidsmør blir det perfekt til både bakt potet og grillmat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar