alleoppskrifter.no

søndag 21. august 2011

Poulet au vin blanc (Kylling i hvitvin)


Kylling i hvitvin er en variant av den klassiske franske gryteretten Coq au vin, en rett bestående av hane kokt i rødvin sammen med løk, hvitløk og urtekrydder. Det å få tak i hane kan by på noen utfordringer og da er kylling helt ok. Denne gryteretten kan varieres på mange måter og her satser jeg på hvitvin istedet for rød. En flaske til rundt en hundrelapp passer bra.
Serveres med  nystekte hvtløksbaquetter.Sjalottløk og sopp i skiver stekes i stekesmør og tilsettes resten i den store kjelen. Kokes ytterligere 20-30 minutter på svak varme.Bacon og kylling has tilbake i kjelen og blandes godt. Siktet hvetemel røres inn og stekes i to minutter under omrøring. Cognac, hvitvin, timian og laurbær has i kjelen. Kyllingfond tilsettes hvis det er behov for mer væske. Gis et oppkok og får syde på svak varme i ca. en time.
Løk, gulrot og selleristang i grove biter stekes i samme kjele under omrøring til løken er blank. Litt olje tilsettes hvis det ikke er nok fett fra baconet igjen. Knust hvitløk stekes med i ett minutt (må ikke svi seg).Lårstykkene deles i to og krydres godt med havsalt og nykvernet pepper og stekes i fettet fra baconet til de er gyllenbrune. Legges deretter til side sammen med det stekte baconet. Kjelen skal ikke vaskes.Baconet skjæres i tykke skiver, svoren fjernes og stekes et par minutter på begge sider. Ingredienser:

3-4 lårstykker av kylling
2 stk løk
2 stk gulrøtter
2 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
3 ss cognac
1 fl hvitvin
4 tykke baconskiver
2 ss hvetemel
2 stilker frisk timian
2 stk laurbærblad
150 g champignon
10 stk sjalottløk
havsalt
nykvernet pepper
olje


1 kommentar:

  1. Sikkert grei men kanskje "snu" oppskriften. Slik at man får indigridiensene først.

    SvarSlett