Fruen i huset ga tomatsuppen terningkast fire og karakteriserte den som mektig og mettende.
Tomatsuppen kan f.eks. serveres i en stor kopp.
Kremfløte, eggeplomme og eplecidereddik vispet lett sammen tilsettes etter at kjelen er tatt av komfyren og må ikke koke igjen. Tomatuppen smakes til med havsalt og nykvernet pepper.
Avkjølt tomatsuppe kjøres i en kjøkkenmaskin til den blir jevn. Har man en stavmikser, så kan den brukes rett i kjelen.
Kjelen tilsettes de hermetiske tomatene og kyllingkraft og får småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
Gulrot, løk, hvitløk og basilikum stekes i olje på middels varme i ca 20 minutter.
Grovt revet gulrot bidrar med søtsmak og kompenserer for bitterheten i tomatene.
Ingredienser:
1 stk løk, finhakket
2 stk sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 gulrot, grovt revet
1 ss fersk basilikum, finhakket
1 ss olivenolje
4 bokser grovhakkede tomater
5 dl kyllingfond
1 dl kremfløte
1 ts eplecidereddik
2 eggeplommer
1 dl kremfløte
1 ts eplecidereddik
2 eggeplommer
havsalt
pepper
pepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar