alleoppskrifter.no

onsdag 3. juni 2015

Ferdigmat - Bacalao fra Primar


For meg er ferdigmat og hermetikk, noe jeg har med på tur hvor det er upraktisk å ha med seg mer enn et lite stormkjøkken. Bacalao lager jeg vanligvis fra bunnen av. Det har kommet flere ferdiglagede retter i handelen, praktisk å putte i sekken og bare varme opp. En av produsentene, Primar, er Norges største leverandør av fersk, ferdig bacalao. På produsentens nettside skriver de at "Ekte Bacalao" ble lansert i 1997, som første ferske serveringsklare bacalao i markedet. Denne må jeg prøve, tenkte jeg.

På plastboksen står følgende tekst: "Vår Bacalao er basert på en gammel oppskrift som farmor lærte av den spanske konsulen Lauritz Devold, da hun jobbet for han som husholderske i Ålesund i perioden 1918-1920. Den er laget av egenprodusert klippfisk, norske grønnsaker og anbefalte planteoljer (raps- og olivenolje)."

Produsenten holder til på Hedmark og jeg stusser litt på hvordan de får til egenprodusert klippfisk i innlandet, men pytt, hva vet jeg?

Innholdsfortegnelsen forteller følgende: "Klippfisk (26%), løk, poteter, tomatpuré, raps- og olivenolje, originale krydder og salt. Høypasteurisert. Ingen konserveringsmidler eller kunstige tilsetninger. Inneholder ikke gluten."

Umiddelbart reagerer jeg på det lave innholdet av fisk og hva er originale krydder?

Jeg har tilsatt oliven, fordi det har jeg alltid i Bacalao.

Fremgangsmåte


Varmes i kjele eller mikrobølgeovn. Tilsett oliven rett før servering og vend forsiktig uten å røre.

Serveres med brød, smør og/eller salat.

Vurdering


Når jeg lager Bacalao, har jeg som en tommelfingerregel lik mengde fisk og potet i skiver. I denne ferdigretten er det alt for mye potet og i tillegg blir ikke potetskivene ferdig kokt av kun oppvarming. Rapsolje er en sunn planteolje, men i Bacalao bruker jeg kun olivenolje. Jeg savner også paprika og hvitløk.

På pakken står det to til tre porsjoner, men med kun to fiskebiter blir det kun poteter på tredjemann. Dette er ikke ekte bacalao, men potetskiver og løk i tomatsaus med en anelse fisk. 

+ Ingen konserveringsmidler
+ Ingen kunstige tilsetninger
+ Lite salt

- Lite fisk
- Mye potet som i tillegg er nesten rå
- Inneholder ikke paprika eller hvitløk


Ingredienser


Ingredienser:
  • 1 kg Primar "Ekte Bacalao"
  • 1 glass oliven, avsilt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar