Viltsaus |
Hvis man ønsker en tynnere saus, så er det bare å redusere mengden mel.
Serveres først og fremst til matretter med viltkjøtt.
Fremgangsmåte
Kok opp kraft av en halv liter vann og halvannen spiseskje konsentrert viltfond.
Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn mel. Rør til blandingen begynner å bli karamellbrun. Spe gradvis med varm kraft under konstant omrøring til du får en klumpfri saus.
Tilsett soyasaus, knuste einerbær, sennep og finmalt tørket kantarell. Rør inn rømme og geitost og smak til med salt, pepper og eventuelt solbærsirup.
La sausen småkoke på svak varme i ca. 10 minutter.
Ingredienser
Ingredienser:
- 3 ss Kviteseidsmør
- 3 ss hvetemel, siktet
- 5 dl viltfond
- 1½ dl seterrømme
- 100 g norsk Chevre (geitost fra Haukeli)
- 1 ss soyasaus
- 2 stk einerbær, knust
- 1 ts sennepspulver
- 1 ts tørket kantarell, finmalt
- solbærsirup
- havsalt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar