alleoppskrifter.no

mandag 12. desember 2016

Pias Tunfiskmousse med reddiker

Pias Tunfiskmousse med reddiker
Dette er en oppskrift som jeg fant på sosiale medier og jeg ble nysgjerrig på smaken. Den er ikke spesielt komplisert og lage. Jeg har brukt en stor bolle som form, men skal det serveres som en forrett, kan den has i flere mindre former. Moussen bør lages dagen før den skal serveres, slik at den blir stiv før den hvelves.

Serveres som en forrett, på koldtbordet eller til 1. juledags frokostbuffé.

Fremgangsmåte


La vannet renne godt av tunfisken. Bland fisken med sennep, salt, karri, tomatpure, gressløk og rømme i en food-prosessor.

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet og smelt den over vannbad. Avkjøl litt og bland den så i moussen.

Hakk reddikene og ha dem i. Hell moussen i en form som rommer ca. 1 liter og sett den kaldt til den har stivnet.

Hvelv moussen over på et fat og pynt med reddiker og tomater.

Ingredienser


Ingredienser:
  • 2 bokser tunfisk i vann
  • 3 dl lettrømme
  • 1 ts sennep
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts karri
  • 2 ss tomatpure
  • 4 pl gelatin
  • 1 bunt gressløk
  • 1 bunt reddiker, finhakket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar