Bakte bønner i Crock Pot. |
Denne oppskriften er nærmere opptil Boston Baked Beans enn den forrige, men jeg har brukt brune bønner og ikke hvite, siden førstnevnte er mer tilgjengelig. Jeg har også fornorsket den amerikanske originaloppskriften ved å bruke dramatisk mindre sukkerholdige ingredienser. Ketchupen har jeg byttet ut med en BBQ-saus som gir et hint av røyksmak. Hvilken BBQ-saus man bruker er snakk om smak og behag.
Dette er en basis-oppskrift som det er fullt mulig å tilsette flere ingredienser som f.eks. finhakket chili, Jalapeño eller Cayenne.
Serveres til grillmat, tacos, fyll i burritos eller som lunsj med tortilla chips.
Fremgangsmåte
Brune bønner. |
Et lag med bacon i terninger. |
Et lag med finhakket løk. |
Et lag med bønner, sennepspulver og BBQ-saus. |
Bacon, løk og bønner lagvis i to lag krydret med sennep og BBQ-saus. |
Sett på low og la den stå i seks timer. |
Etter seks timer. |
Etter åtte timer er konsistensen riktig. |
Bønnene kan serveres med en gang, men de smaker absolutt best hvis de får stå kjølig til dagen etter og varmes opp igjen.
Ingredienser
- 500 brune bønner
- 240 g bacon, skåret i terninger
- 1 løk, finhakket
- 4 ss bbq-saus
- 1 ss sennepspulver
- 2 ss melasse
- 1 ts havsalt
- nykvernet pepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar