alleoppskrifter.no

onsdag 26. juli 2017

Garlic Shrimp


"Garlic Shrimp" eller hvitløksreker er en amerikansk oppskrift jeg fikk lyst til å prøve. Jeg kjøpte ferdig rensede kongereker i en asia-butikk og oppdaget til min store tilfredsstillelse at importøren har sluttet å markedsføre store reker som Scampi (sjøkreps).

Det tar kun fem minutter å lage denne retten når man har forberedt alle ingrediensene på forhånd. Og har man muligheten til å tilberede mat utendørs, er det å foretrekke, da det er en solid dose hvitløk involvert i denne retten.

Serveres med nystekte baquetter eller kuvertbrød som dyppes i sausen.

Fremgangsmåte


Rens og fjern tarmen fra rekene hvis de ikke er ferdig renset. Varm olivenolje i en panne på middels høy varme. Vær oppmerksom på at det ikke skal ryke av oljen, da dannes det usunne fettsyrer og det blir dessuten usmak på retten.




Bruk mye hvitløk og jeg brukte nesten to hele. Det høres mye ut, men olje og hvitløk smaker godt med tykke skiver ferskt brød. Dessuten er dette "Garlic Shrimp" og bruker man mindre enn seks fedd, er det ikke hitløksreker. Når oljen er varm, ha i tørkede chiliflak og hvitløk, og sauté i maksimum ett minutt. Hvitløken må ikke bli brun! 




Tilsett rekene, og fortsett å sautere på middels høy varme. Vær oppmerksom på at det tar kun tre minutter for rekene å bli ferdig kokt. Overkokte reker får en konsistens som viskelær og det er ikke ønskelig. Tilsett røkt paprika, salt og nykvernet pepper etter smak. Når rekene begynner å få farge og krølle seg, fjern stekepannen fra varmen.




Ha i fersk presset sitronsaft og finhakket persille. Bland godt og server i en bolle med nystekte baguetter.

Bon appetit!


Ingredienser




Ingredienser:
  • 750 g kongereker
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl hvitløk, finhakket
  • 1 ts tørket chili (flakes)
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 3 ss sitronsaft, fersk
  • 1 dl persille, finhakket
  • pepper, nykvernet
  • havsalt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar