Indisk tomatsuppe servert med naanbrød og raita (yoghurtsaus). |
Løk, gulrot, ingefær, hvitløk, paprika og krydder freses i olivenolje på middels varme i fem til ti minutter. Hermetiske tomater og kyllingkraft tilsettes, kokes opp og får koke videre i en halv time.
Kjelen tas av varmen, avkjøles og kjøres til den er jevn med stavmikser eller i kjøkkenmaskin. Kikerter blandes i og suppen varmes opp like før servering.
NB! Tørkede kikerter må vannes ut i et halvt døgn og kokes i friskt vann i minst en time.
Ingredienser:
- 1 rød paprika, delt i biter
- 1 gulrot, i skiver
- 1 løk, grovhakket
- 1 fedd hvitløk, grovhakket
- 75 g fersk ingefær, grovhakket
- 2 ss olivenolje
- 1 ss garam masala
- 2 bokser hakkede tomater
- 1 l kyllingkraft
- 200 g kikerter, tørkede eller to bokser hermetiske
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar