I flere av oppskriftene er det relativt mye sukker(!) og jeg har redusert mengden til en spiseskje. Vanligvis brukes en teskje sukker for å dempe den litt bitre smaken tomater har, men jeg synes at en deciliter er i drøyeste laget. Jeg bruker også hele spisskummenfrø i stedet for malt spisskummen. Det gir etter min mening bedre smak.
Chipotlesausen har jeg laget ved å kjøre en boks hermetiske Chipotle til mos i en "blender". Det er mulig å få kjøpt ferdig Chipotlesaus, men den er desverre ikke tilgjengelig overalt. Chipotle er forøvrig rød Jalapeño som er røkt over flere dager og er ypperlig til "Tex-Mex" eller "Southwestern". "Liquid Smoke" er også et alternativ, men jeg foretrekker Chipotle pga smaken. "Liquid Smoke" er mye mer konsentrert og må brukes med forsiktighet.
Chili Fries |
Løk, hvitløk og kjøttdeig stekes i matolje i jerngryte på middels varme.
Ingredienser:
- 500 - 700 g kjøttdeig av vilt, gjerne elg
- 2 løk, finhakket
- matolje til steking
- 1 boks hermetiske tomater m/hvitløk, oregano og basilikum
- 2 glass Tacosaus
- 2 ss Chipotlesaus
- 1 boks kidneybønner, avsilt
- ½ glass Jalapeño, avsilt
- 1 ½ ss chilipulver
- 1 ½ ss paprika
- 2 ts spisskummenfrø
- 1 ts tørket oregano
- 1 ss brunt sukker
- 1 ts havsalt
- ½ ts sort pepper
Hvorfor bruke taco-saus når du allikevel koker ting fra bunnen? Litt koriander, tomat, rødløk olivenolje, pepper, chili, paprika og sitron... og salt da ... så har du en tomatsalsa som du får akkurat som du vil.
SvarSlettEllers så ser dette veldig bra ut. Kommer til å prøve det :)