"Buffalo Wings" har sin opprinnelse i Buffalo i staten New York og har ingenting med bøffel å gjøre. Det er kyllingvinger eller klubber stekt i cayennesaus. Det er mulig å bestille "Buffalo Wings" på flere restauranter i Norge, men smaken er ikke den samme som i USA. Her er en "oppskrift" som gir en tett opptil autentisk smak og som ikke krever særlige ferdigheter når det gjelder å tilberede mat.
Tilberedningen av kyllingvingene kan gjøres på fire måter, fritering, baking i stekeovn, på grillen eller i stekepanne. Jeg har laget "Buffalo Wings" både i stekeovn og frityrgryte, og frityrgryte gir best resultat. Hvor usunn eller sunn mat stekt i frityrgryte er, kan sikkert diskuteres. Jeg bruker en blanding av solsikke- og rapsolje og det er garantert sunnere enn å steke matvarer i Melange som inneholder palmeolje kamuflert under betegnelsen vegetabilsk fett.
Dette er fingermat og da er det viktig å ha en rull tørkepapir på bordet og muligens noen pakker med våtservietter.
Kyllingvingene blandes med sterk chilisaus og serveres med
Ranch dressing til å dyppe vingene i.
Kyllingvingene legges på tørkepapir og får renne av seg overflødig olje i 1 - 2 minutter.
Kyllingvingene friteres i en blanding av solsikke- og rapsolje på 180 grader i 8 - 10 minutter. De skal være gyldne og "crispy".
Ingredienser:
rå ukrydrede kyllingvinger
chilisaus
Ranch dressing
Dette så jo snadder ut. Et måltid jeg gleder meg til,alt ikveld. Skikkelig Tv'snop!! :-))
SvarSlettHva m å invitere noen av dine kjære styrekollegaer i NVIO til å teste ut dette...?
SvarSletthilsen Anonym
(Dag) ; )
En god idé, Dag.
Slett