alleoppskrifter.no

onsdag 2. november 2011

Enchiladas - frokost

Egg og bacon med tomatbønner er kanskje ikke det mest spennende å servere til frokost og akkurat det er det mulig å gjøre noe med. "Enchiladas" er populært til middag og lørdagskosen. Hvorfor ikke servere "Enchiladas" fylt med bacon, eggerøre og revet ost til frokost? Her er min variant av "Eggs and Bacon Enchiladas".



Serveres med hvite bønner i tomatsaus og et par skiver stekt bacon.



På hver tortilla fordeles 2 spiseskjeer revet ost, en skive stekt bacon og eggerøre. Tortillaene rulles sammen og plasseres i en en smurt ildfast form. 1 - 2 spiseskjeer chilisaus fordeles på tortillaene, revet ost strøs over og det hele gratineres i stekeovnen på 175 grader i ca. 15 minutter.



Egg, øl, chili, havsalt, nykvernet pepper, løkpulver og spisskummen blandes og piskes til en jevn røre. Helles i varm stekepanne med baconfett. Eggerøren stekes i 5 - 7 minutter og røres i av og til etterhvert som den tykner, men den skal imidlertid ikke bli helt gjennomstekt.



Baconskivene stekes på hver side i stekepanne og legges på et stykke tørkepapir. Baconfettet tas vare på til senere bruk.



Ingredienser:
4 hvetetortillaer
8 skiver bacon
4 egg
½ dl lyst øl, gjerne hveteøl
1 rød chili, finhakket
½ ts havsalt
¼ ts pepper
¼ ts løkpulver
¼ ts malt spisskummen
Tacosaus eller Heinz chilisaus
revet ost, Cheddar eller Jarlsberg


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar