I motsetning til kommersielle mat-programmer på tv er jeg ikke forpliktet til å kjøpe alle ingredienser hos sponsoren. Både frosne reker og ferske koriander er kjøpt hos Hoan Asia Mat, halv pris og bedre kvalitet. Riktignok står det Scampi (italiensk for sjøkreps) på pakken med reker, men innholdet er tigerreker (Penaeus Monodon). Hvorfor man i verdens rikeste land markedsfører og selger oppdrettsreker fra Asia som sjøkreps er for meg en gåte.
Rekecocktail "the american way"! |
Rekene avkjøles i isvann i ca. 2 minutter.
I en stor kjele med vann, tilsettes sitron delt i to, hvitløkspulver, finhakket hvitløk, laurbærblad, paprika, sennepspulver, chilipulver, sellerisalt, nykvernet pepper og havsalt. Laken kokes opp og rekene has i kjelen. Når vannet koker igjen, er rekene ferdig. Rekene skal være lys rosa.
Det er ingenting i veien for å lage sausen en dag i forveien.
Tigerreker |
Ingredienser (4 porsjoner):
- 800 g rå rensede tigerreker
Ingredienser til laken |
Lake:
- 1 sitron, delt i to
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 laurbærblad
- 1 ss paprika
- ½ ts sennepspulver
- ½ ts chilipulver
- 2 ts sellerisalt
- 1 ts sort pepper, nykvernet
- havsalt
- 1 ¼ dl Heinz chilisaus
- 2 ½ dl Heinz tomatketchup
- 1 ss pepperrot, revet
- ½ ts Tabascosaus
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss frisk koriander, finhakket
- saften av 1/2 sitron
- Worcestershiresaus
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar