alleoppskrifter.no

onsdag 18. juni 2014

Tapenade

Tapenade
Tapenade er en puré av oliven, kapers og ansjos, og kommer opprinnelig fra Provence. Det sies at den ble oppfunnet i 1880 av kjøkkensjefen på restauranten La Maison Dorée i Marseille. Tapenade finnes sikkert å få kjøpt ferdig i enkelte velassorterte butikker, men det er ikke vanskelig å lage den selv. I tillegg til de klassiske ingrediensene, har jeg krydret med hvitløk, Dijon sennep og en skvett Cognac. Tapenade serveres gjerne som "appetizer" på brød.



Fremgangsmåte


Bland alle ingrediensene til en jevn røre i en hurtigmixer. Det tar ca. to minutter og så er tapenaden ferdig til å serveres.



Ingredienser



Ingredienser:
  • 200 g sorte oliven (uten sten)
  • 2 ss kapers, avsilt
  • 8 stk ansjosfileter
  • 2 fedd hvitløk, grovhakket
  • 1 ss cognac
  • 1 ts Dijon sennep
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • ½ ts nykvernet pepper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar