alleoppskrifter.no

torsdag 10. juli 2014

US Senate Bean Soup

US Senate Bean Soup.
I følge historien begynte tradisjonen med å servere bønnesuppe til lunsj i det amerikanske senatet tidlig på 1900-tallet. To senatorer må dele æren for denne tradisjonen, senator Fred Dubois fra Idaho og senator Knut Nilsen fra Minnesota. Dubois oppskrift inneholder potetmos, men bønnesuppen som serveres i dag er uten potetmos. Begge oppskriftene finnes her og bønnesuppe står på menyen i det amerikanske senatets restaurant hver dag, fortsatt.

Denne suppen er ganske enkel og inneholder ikke mange ingredienser, men den krever litt planlegging og ikke minst tar den litt tid å lage. Jeg har brukt oppskriften uten potetmos og har ikke gjort andre endringer enn å koke bønnene i grønnsaksbuljong. Et triks jeg har plukket opp på en britisk mat-blogg. Suppen inneholder røkt kjøtt og da passer det med et lyst pilsnerøl ved siden av. 

Serveres med flatbrød og kviteseidsmør.


Sommerøl fra Aass bryggeri.
Anbefalt drikke: Aass sommerøl (4,7 %)


Fremgangsmåte


Hvite bønner bløtlagt i vann over natten.
Skyll bønnene i kaldt vann og ha de i en bolle med 3 liter kaldt vann tilsatt 3 teskjeer havsalt. La bønnene stå i 12 timer eller natten over.

Et alternativ til å bløtlegge bønnene er å koke de opp og la de stå å trekke i kjelen en time eller bruke en trykkoker.



Ferdig kokt svineknoke og kraft.
Legg svineknoken i en stor kjele, fyll på med to liter kaldt vann, kok opp og la det småkoke over natten på svak varme. Sil av kraften og sett alt til avkjøling.



Bønnene kokes i grønnsaksbuljong.
Kok bønnene i 3 liter grønnsaksbuljong til de er møre, ca. en time.



Renskåret røkt svineknoke.
Skjær kjøttet i små terninger og ha det i kjelen.



Løk skåret i skiver.
Del løken i to og skjær den i tynne skiver.



Løk stekes i smør.
Brun løken lett i smør og ha i suppen.



Bønnesuppen smakes til med havsalt og nykvernet pepper.
Før servering, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper.


Ingredienser


Ingredienser:
  • 1 kg hvite bønner (Haricot) 
  • 1 røkt svineknoke (ca. 1,5 kg)
  • 1 løk, skåret i skiver
  • 2 ss smør
  • 3 l grønnsaksbuljong
  • havsalt
  • pepper, nykvernet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar