US Senate Bean Soup. |
Denne suppen er ganske enkel og inneholder ikke mange ingredienser, men den krever litt planlegging og ikke minst tar den litt tid å lage. Jeg har brukt oppskriften uten potetmos og har ikke gjort andre endringer enn å koke bønnene i grønnsaksbuljong. Et triks jeg har plukket opp på en britisk mat-blogg. Suppen inneholder røkt kjøtt og da passer det med et lyst pilsnerøl ved siden av.
Serveres med flatbrød og kviteseidsmør.
Sommerøl fra Aass bryggeri. |
Fremgangsmåte
Hvite bønner bløtlagt i vann over natten. |
Et alternativ til å bløtlegge bønnene er å koke de opp og la de stå å trekke i kjelen en time eller bruke en trykkoker.
Ferdig kokt svineknoke og kraft. |
Bønnene kokes i grønnsaksbuljong. |
Renskåret røkt svineknoke. |
Løk skåret i skiver. |
Løk stekes i smør. |
Bønnesuppen smakes til med havsalt og nykvernet pepper. |
Ingredienser
Ingredienser:
- 1 kg hvite bønner (Haricot)
- 1 røkt svineknoke (ca. 1,5 kg)
- 1 løk, skåret i skiver
- 2 ss smør
- 3 l grønnsaksbuljong
- havsalt
- pepper, nykvernet
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar