Tex-Mex cornbread cup cakes |
Det er nå ca. to år siden jeg hadde en oppskrift på 'cup cakes' eller muffins (Chili Cup Cakes) og det er på tide med en ny; 'Cornbread' muffins med mais og Jalapeños. Jeg har fortsatt ikke tenkt å gå "rosabloggerne" i næringen. Hovedfokuset mitt er matretter fra hele verden inkludert Skandinavia og med stor vekt på autensitet. Cornbread er et vanlig brød i det amerikanske kjøkken, særlig knyttet til sør- og sørveststatene, men etter å ha laget Cornbread første gang, vil jeg heller si at sukkerbrød er en mer presis beskrivelse. Det var så søtt at det passer bra til å lage 'cup cakes' tenkte jeg, og her er mexicanske muffins med mais og Jalapeños. Jeg har byttet ut vanlig hvitt sukker med brunt sukker.
Fremgangsmåte
Kakeformer i muffins-brett. |
Smeltet smør, brunt sukker, mais, Jalapeños og revet ost. |
Bland inn de tørre ingrediensene til slutt. |
'Cup cakes'-røre i kakeformer. |
Dryss med litt revet ost når det er ti minutter igjen av steketiden. |
Ingredienser
Ingredienser:
- 250 g smeltet smør
- 2,4 dl brunt sukker
- 4 egg
- 1 boks (200 g) mais
- 2 ss Jalapeño chili, finhakket
- 1,2 dl Jarlsbergost, revet
- 1,2 dl Cheddarost, revet
- 2,4 dl hvetemel
- 2,4 dl fint maismel
- 4 ts bakepulver
- ¼ ts salt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar