alleoppskrifter.no

fredag 2. januar 2015

Çoban salatası (Gjeterens salat)

Çoban salatası.
Çoban salatasi er en forfriskende salat som du finner over hele Tyrkia spesielt om sommeren når tomatene er på sitt søteste og saftigste. Çoban betyr gjeter, men jeg vet ikke hvorfor salaten har fått dette navnet. Jeg har pyntet salaten med sorte oliven fordi jeg synes det passer til. Tilsetter man fetaost i terninger blir det en helt annen rett, Akdeniz Salatası (Middelhavsalat).

Serveres som en lett lunsj eller til koldtbordet.

Fremgangsmåte


Skrell og kutt løken i små biter.

Del tomatene i terninger.

Skrell agurken og del den i små terninger.

Rens paprikaene for stilk, frø og kjerne. Kutt i små biter.

Finsnitt en bunt bladpersille.

Bland alt sammen i en bolle og dryss forsiktig litt nykvernet havsalt over.

Press saften av en halv sitron over og drypp en til to spiseskjeer Extra Virgin olivenolje over og pynt med sorte oliven.


Ingredienser


Ingredienser:
  • 3 tomater, skåret i terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 3 grønne paprika, skåret i små biter
  • 1 slangeagurk, skåret i terninger
  • 1 bunt fersk bladpersille
  • Extra Virgin olivenolje
  • saften av en halv sitron
  • 10 - 12 sorte oliven
  • havsalt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar