Karides Güveç. |
Serveres som forrett med tyrkisk brød eller som hovedrett med nykokt ris.
Fremgangsmåte
Rens rekene og legg de på tørkepapir. Dryss forsiktig litt havsalt over.
Brun lett finhakket løk, hvitløk og sjampinjong i olivenolje.
Ha rekene over i en ildfast form og hell stekt løk, hvitløk og sjampinjong over.
Tilsett tomat, tomatpuré, paprika, laurbærblad, hel pepper og chiliflak.
Sett formen i stekeovnen på 180 gr i 15 - 20 minutter. Dryss over revet Cheddar når det er fem minutter igjen av steketiden.
Garner med finhakket persille og server med tyrkisk brød og Çoban salatası.
Ingredienser
Ingredienser:
- 1 kg rå reker, renset
- 1 løk, finhakket
- 4-5 fedd hvitløk, finhakket
- 300 g aromasopp, skåret i skiver
- 2 ss olivenolje
- 3 tomater, skåret i terninger
- 1 ss tomatpuré
- 3 grønn paprika, finhakket
- 1 laurbærblad
- 1 ts svart pepper, hel
- 1 ts chiliflak
- 200 g Cheddar, revet
- havsalt
- fersk persille, finhakket til pynt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar