Fasulye Piyazı. |
Fremgangsmåte
Turkish cookery |
Sil vannet av bønnene og ha de i en bolle. Dryss litt nykvernet havsalt over bønnene og tilsett 2 dl hvitvinseddik. La det det stå og trekke i to til tre timer.
Kutt løken i skiver og gni de inn med havsalt for å trekke ut fuktighet. Skyll løken i rennende kaldt vann og legg på tørkepapir.
Sil eddiken av bønnene og tilsett løk og finsnittet bladpersille. Bland alt godt sammen.
Pynt med grønn paprika, tomater, hardkokte egg og sorte oliven. Dryss litt paprikapulver på eggene.
Bland olivenolje, havsalt og resten av hvitvinseddiken. Hell dressingen over bønnene og server.
Ingredienser
Ingredienser:
- 250 g hvite bønner
- 2½ dl hvitvinseddik
- 1 stor løk, skåret i skiver
- 3 tomater, skåret i båter
- 3 grønne paprika, skåret i terninger
- 1 dusin sorte oliven
- 1 bunt bladpersille
- 3 hardkokte egg, skåret i båter
- 2 ts havsalt
- ¾ dl Extra virgin olivenolje
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar