Fagiloli Toscanelli con Tonno |
Serveres som forrett.
Fremgangsmåte
Skyll bønnene i kaldt vann og ha de i en bolle med 2 liter kaldt vann tilsatt 2 teskjeer havsalt. La bønnene stå i 12 timer eller natten over.
Kok bønnene i 2 liter grønnsaksbuljong til de er møre, ca. en time. Koketiden på tørkede bønner avhenger av størrelsen på bønnene. Jeg brukte Lima-bønner og de var fortsatt ikke møre etter to timer. En halv teskje natron gjorde susen og de var perfekte etter ytterligere en halvtimes koking. (Det er mulig å bruke hermetiske hvite bønner i stedet for tørkede for å spare tid).
Skyll bønnene med kaldt vann og la de stå å renne av seg i et dørslag før de has i en stor bolle.
Bland olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og hell over bønnene. Ha finhakket sjalottløk og persille i bollen og bland alt godt.
Anrett bønnene på et fat og ha små biter av tunfisken på toppen.
Ingredienser
Ingredienser:
- 500 g hvite bønner (cannelini)
- ½ dl Extra Virgin olivenolje
- 1 ss sitronsaft
- ½ ts salt
- sort pepper
- 1 sjalottløk, finhakket
- 2 ss frisk persille, finhakket
- 1 boks tunfisk i olivenolje
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar