alleoppskrifter.no

mandag 14. juli 2014

Fagiloli Toscanelli con Tonno (Toscansk bønnesalat med tunfisk)

Fagiloli Toscanelli con Tonno
Denne oppskriften stammer fra en dansk kokebok på nesten 200 sider, utgitt i 1970 med tittelen "Italiensk kogekunst" og som stod på kjøkkenet i mitt barndomshjem. På 1970-tallet var utvalget hos den lokale kjøpmannen svært begrenset og mange av rettene forble uprøvd. Over 40 år etterpå er tilgangen på de fleste ingrediensene en helt annen og her er en oppskrift på en toscansk bønnesalat med tunfisk. Gir fire til seks porsjoner.

Serveres som forrett.

Fremgangsmåte



Skyll bønnene i kaldt vann og ha de i en bolle med 2 liter kaldt vann tilsatt 2 teskjeer havsalt. La bønnene stå i 12 timer eller natten over.

Kok bønnene i 2 liter grønnsaksbuljong til de er møre, ca. en time. Koketiden på tørkede bønner avhenger av størrelsen på bønnene. Jeg brukte Lima-bønner og de var fortsatt ikke møre etter to timer. En halv teskje natron gjorde susen og de var perfekte etter ytterligere en halvtimes koking. (Det er mulig å bruke hermetiske hvite bønner i stedet for tørkede for å spare tid).
Skyll bønnene med kaldt vann og la de stå å renne av seg i et dørslag før de has i en stor bolle.

Bland olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og hell over bønnene. Ha finhakket sjalottløk og persille i bollen og bland alt godt.

Anrett bønnene på et fat og ha små biter av tunfisken på toppen.

Ingredienser


Ingredienser:
  • 500 g hvite bønner (cannelini)
  • ½ dl Extra Virgin olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • ½ ts salt
  • sort pepper
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 2 ss frisk persille, finhakket
  • 1 boks tunfisk i olivenolje

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar