alleoppskrifter.no

mandag 28. juli 2014

Salsa Pizzaiola (Pizza-saus)

Salsa Pizzaiola.
Hvorfor ta bryet med å lage sin egen pizzasaus, når det finnes å få kjøpt ferdig? Ja, hvorfor i det hele tatt gidde å bruke tid på å lage pizza, når det bare er å slenge en frossenpizza i ovnen? Svaret på begge spørsmål er smaken. Det finnes ganske enkelt ikke bedre bedre pizza enn den man lager selv og da er en god pizzasaus et bra utgangspunkt.

Oppskriften på denne pizzasausen fant jeg i boken "Italiensk kogekunst" utgitt i 1970. Det var samme året Peppes Pizza åpnet Norges første pizzarestaurant på Frogner i Oslo.

Fremgangsmåte


Løk og hvitløk freses i olivenolje.
Fres finhakket løk i 7-8 minutter i en kjele til den er blank, men ikke brun. Ha i finhakket hvitløk og la det surre et par minutter til.



Tomater, løk og urter.
Ha i tomater og resten av ingrediensene. Kok opp og la det surre på svak varme uten lokk i en times tid. Rør i sausen av og til.


Pizzasaus til 4 - 5 store pizzaer.
Ta laurbærbladet og gni sausen gjennom en sikt og så er den klar til bruk.

Ingredienser


Ingredienser:
  • 500 g tomater, grovhakket
  • 1 liten boks tomatpuré (140 g)
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss frisk basilikum, finhakket
  • 1 laurbærblad
  • 2 ts sukker
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss havsalt
  • sort pepper, nykvernet

1 kommentar: