alleoppskrifter.no

tirsdag 20. mai 2014

Kinesisk bambus dampkoker

Nylig gikk jeg til det skritt å anskaffe en kinesisk bambus dampkoker og det har jeg ikke angret på. I Kina har man brukt denne metoden å tilberede mat på i over 3000 år. Dette har mange fordeler, alle smaker, vitaminer, mineraler og råvarens karakter blir beholdt. Les denne artikkelen på NRK Livsstil om fordelene med å dampe spesielt Brokkoli.

Brokkoli dampet i ca. 10 minutter
Man behøver verken smør eller olje. Dette er en svært sunn måte å tilberede mat.Dampkokeren kommer i ulike størrelser men har alle en eller flere deler som settes oppå hverandre i etasjer samt et lokk.
Wokpannen fylles med vann slik at det kommer akkurat under bambuskokeren og kok opp.
Grønnsakene legges enten direkte på bambus delen, en asjett eller på bakepapir. Bakepapir letter rengjøring og hindrer misfarging. For ekstra smak på grønnsakene går det an å legge ferske urter i kokevannet.
Skru ned varmen til minimum når vannet har kokt opp. Bambuskokeren er laget slik at den passer perfekt ned i en wokpanne. Lokket og bunnen sørger for å holde dampen inne og bambustreet hjelper til med å trekke til seg overskytende væske samt å holde på varmen.

Brokkoli, blomkål og rosenkål er serveringsklar etter ca. 10 minutters damping i den øverste delen og smak, vitaminer og mineraler er inntakt. Andre grønnsaker kan trenge kortere eller lengre koketid. Det er fullt mulig å dampe andre matvarer enn grønnsaker, men det har jeg foreløpig ikke forsøkt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar