alleoppskrifter.no

onsdag 14. mai 2014

Potetbombe (Bakt potet med fyll)

Det finnes et utall måter å tilberede poteter på og kan jeg unngå kokte poteter, gjør jeg det. Bakt potet kan være et måltid i seg selv og da snakker jeg ikke om det du får kjøpt på byen sent på natten med mais og rømmesøl. Bakt potet kan tilberedes i stekeovn eller på grillen. Denne varianten av bakt potet, "Potato bombs", fant jeg på den amerikanske nettsiden BBQ Pit Boys dot com. En liten men viktig detalj, potet i folie er kokt potet, skal potetene bakes må folien bort. I denne sammenheng har folien en praktisk funksjon, den holder pluggene i hver ende på plass og det er en fordel at fyllet blir holdt på plass og gir smak til poteten. Jeg har forsøkt både med og uten folie. Her er noen forskjellige varianter.Potetbombe med bacon krydret med paprika og pepper.
Potetbomber serveres på samme måte som bakt potet, sammen med f.eks. grillmat med vanlig smør eller kryddersmør. Revet pepperrot er også godt tilbehør.Bakepoteter (ca. 300 g), spekeskinke og verktøy.
Bruk en fruktkjerne-utstikker til å lage hull igjennom bakepotetene.


Gjennomhullet bakepotet.
Hvis fruktkjerne-utstikkeren ikke er lang nok til å komme hel igjennom, lages et hull fra motsatt side og dytt ut innholdet.


Hullet i bakepoteten stappes med fyll.
I dette tilfellet rulles en skive spekeskinke sammen og stappes inn i hullet på potetene. Andre forslag til fyll kan være ost, biter av stangselleri, bacon, hvitløk, gressløk, finhakket løk, osv. Bruk fantasien og følg egen smak.


Bakepoteter med fyll pakket inn i bacon.
Når potetene er fylt med godsaker og plugget igjen med deler av potetkjernen i begge ender, kan den pakkes inn i tre baconskiver som krydres med nykvernet pepper. Et generøst dryss med paprika er også godt.


Fylte bakepoteter i folie.
Når potetbombene er pakket inn i krydret bacon er det en fordel med folie rundt som gjør at bacon og krydder setter mer smak. Ulempen er at baconet ikke blir sprøtt, men det er smak og behag.


Potetbomber klar for grillen.
Potetbomber uten folie pensles med olivenolje og drysses med litt havsalt før de settes i stekeovnen eller grillen (inndirekte varme) på 220 grader. Tiden vil variere med størrelsen på potetene. En bakepotet på ca. 400 gram kan kreve opp til en og en halv time på grillen.
Ingredienser:
  • Bakepoteter
  • Fyll til potetene (spekeskinke, bacon, ost, urter, etc.)
  • Olivenolje
  • Krydder (hvitløkspulver, sellerisalt, paprika, pepper, etc.)
  • Havsalt
  • Kryddersmør eller vanlig smør

Tilbehør - kryddersmør

Krydderblandinger til kryddersmør, hvitløksmør og limesmør.
Jättegott er en serie krydderblandinger laget av Tina Nordström som kom i butikkhyllene i fjor. 100% rene krydder, ikke tilsatt kunstige konserveringsmidler, antiklumpemidler eller smaksforsterker (msg).

Blandet med romtemperert Kviteseidsmør blir det perfekt til både bakt potet og grillmat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar