alleoppskrifter.no

tirsdag 12. juli 2011

Hvalburger

Hamburgere smaker etter min mening best grillet og laget med de beste råvarene hjemme på kjøkkenbenken. Hvalkjøtt er en delikatesse og kan best sammenliknes med biffkjøtt av storfe og er svært godt egnet til hamburgere. Hvalkjøttet man får kjøpt frosset i butikken må regnes som av ypperste kvalitet. Hovedregelen for hvalkjøtt er å behandle det som storfekjøtt, kjøttet er mørt, og trenger lite steketid og bør være fra rått til rosa. For lang steketid, så blir det fort tørt og seigt.

Denne oppskriften er selvkomponert.


Fire hvalburgere klar til servering.



Hvalburgerne grilles 2-3 minutter på hver side. Tiden vil variere fra grill til grill.



Mulig det er en smule jålete, men jeg bruker en hamburgerpresse for å få jevnstore burgere.



Øvrige ingredienser blandes med kjøttdeigen til en jevn masse, men ikke for lenge. (Jeg har ikke brukt salt i oppskriften fordi teriyakisausen inneholder salt.)



Hvalkjøtt, løk og hvitløk kvernes grovt i en kjøttkvern.




Ingredienser:
(4 "quarter poundere")

500 g grovkvernet hvalkjøtt
1 dl brødrasp
1 stk løk delt i fire
1 stk finhakket hvitløkfedd
1 egg
2 ss teriyakisaus
1 ss risedikk
1 ss finhakket fersk ingefær
1 ss sesamolje

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar