alleoppskrifter.no

søndag 3. juli 2011

"Killer Cajun" reker

Utgangspunktet for denne oppskriften fant jeg på Steamy Kitchen, men jeg har tatt meg den frihet å bytte ut enkelte ingredienser ganske enkelt fordi de ikke er å oppdrive i selv det mest velassorterte supermarked i Norge. Smaken skal dog være den samme, kanskje til og med bedre. Cajunmat er tross alt kjent for sin enkle og landlige mat som tar utgangspunkt i de råvarene som er tilgjengelig.

Hovedingrediensen i denne retten er tigerreker, feilaktig markedsført og solgt som Scampi i norske butikker, men bevares retten kan også tilberedes med sjøkreps (Scampi) dersom matbudsjettet tillater det. Kreps og reker er ikke det samme selv om en stor norsk matvarekjede forsøker å innbille sine kunder følgende: "Der scampi er 'hverdags-kreps' er sjøkrepsen forbeholdt spesielle anledninger og eksklusive fiskesupper. Sjøkrepsen kalles 'jomfruhummer', siden den er så nært i slekt med hummer, og det kjenner du på den søte, milde smaken og det faste, delikate kjøttet."

Dette er en rett rik på smak, ikke brennende sterk, men varmer godt.


Advarsel: Sterkt vanedannende.


Tigerrekene serveres i sausen med nystekte hvitløksbaguetter og ekstra saus i en liten skål til å dyppe brødet i.

Drikkeanbefaling: Kaldt lyst øl fra ditt lokale bryggeri.


Ha tigerrekene i kjelen rett før servering og småkokes i 3 til 5 minutter, men ikke for lenge.Kylling- og skalldyrkraft has i kjelen. Tilsett tomatpuré, sitron og hvitvin/øl og la det småkoke i minst en time. Det hele smakes til med havsalt.Krydderet støtes lett i en morter og has i kjelen.Løk, hvitløk og selleristang stekes i olivenolje til løken blir blank (ikke brun) i en stor kjele.Ingredienser:
(4 porsjoner)

½ løk
1 selleristang eller sellerirot i terninger
5 fedd hvitløk
1 ss olje

2 ss frisk rosmarin eller 2 ts tørket
2 ts timian
1 ss fennikelfrø
1 ss tørket hel chili
2 ts sort pepper
1 ss sellerisalt
1 laubærblad

1 ½ liter kyllingkraft
½ liter kraft av skalldyr eller fisk
½ sitron delt i to
1 liten boks tomatpuré (ca. 1 dl)
2 ½ dl hvitvin eller lyst øl

1 kg rensede rå tigerreker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar