En av de vanligste kombinasjoner med habanero er mango. Mango har en søt og fruktig smak med sitrusaktig undertoner som lokker frem smaken fra en habanero.
Denne chilisausen er ekstremt sterk og er ypperlig tilbehør til grillmat som f.eks. kylling, fisk, kongereker eller kamskjell.
Kombineres 1 del chilisaus med 4 deler olivenolje og vips så har man en 'spicy' salatdressing.
Ferdig chilisaus på et sterilisert "Norgesglass" er holdbar i minst et år forutsatt lagret mørkt og kjølig.
Stekt løk, hvitløk og ingefær kjøres i en kjøkkenmaskin med mango, habanero, krydder og honning til blandingen er glatt.
Den varme eddikblandingen tilsettes i kjøkkenmaskinen og avkjøles. Deretter kjøres kjøkkenmaskinen på puls to tre ganger for å blande alle ingrediensene.
Stilkene fjernes fra habaneroene og dampes over kokende vann i 10 til 15 minutter. Dampen skal man passe seg godt for å få i øynene, den svir som pepperspray.
Grovhakket løk, hvitløk og ingefær stekes i en nøytral matolje på middels varme i 5 til 10 minutter. Løken skal bli blank, ikke brun.
Eplesidereddik og sherry kokes opp med en klype havsalt i en liten kjele og settes til side.
Ingredienser:
- 1 mango delt i biter
- 1 rød løk, grovhakket
- 1 fedd grovhakket kinesisk hvitløk
- 12 habanero chilipepper
- 1 ss finhakket fersk ingefær
- 1/2 ts gurkemeie
- 1/2 ts spisskummin
- 1/2 ts koriander
- 1 ss honning
- 1 dl eplesidereddik
- 1 1/2 dl sherry
- havsalt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar