alleoppskrifter.no

søndag 3. august 2014

Rød pesto

Rød pesto.
Pesto er så enkelt å lage at det er unødvendig å kjøpe ferdig på glass. Dette er en annerledes pesto laget med ristede pinjekjerner og smaksatt med soltørkede tomater og i stedet for italiensk Parmesan, har jeg brukt hvit geitost fra Rallarrosa stølsysteri. Det gir en helt unik smak.


Pesto har utallige bruksområder, smøres på brødskiva, på pizza, til tapasretter, på grillet fisk m.m.


Fremgangsmåte


Pinjekjerner ristes lett gylne i tørr panne.
Pinjekjernene ristes lett gylne i tørr stekepanne for å få frem mer smak.


Kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser.
Ha alle ingrediensene, unntatt olivenolje, i en hurtigmikser. Olivenolje has i blandingen litt og litt av gangen før alle ingrediensene bli til en smidig masse. Skrap sidene av og til for å få med alt.

Ingredienser



Ingredienser:
  • 6 soltørkede tomater, grovhakket
  • 2 fedd hvitløk, grovhakket 
  • 2½ dl ferske basilikumblader
  • 50 g pinjekjerner, ristet
  • 50 g revet parmesan, hvit geitost eller Holtefjell XO
  • ¾ dl extra virgin olivenolje 
  • ½ ts havsalt 
  • ¼ ts nykvernet sort pepper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar