Selv om denne måten å tilberede ris på kalles "spansk ris" er denne retten ukjent i Spania. Begrepet "spansk ris" blir heller ikke brukt av meksikanere eller meksikanske matentusiaster, og bruken stammer sannsynligvis fra at språket som snakkes i Mexico er spansk. "Spansk ris" er vanligvis bare referert til som arroz (ris) i Mexico .
Grønne erter tilsettes og blandes inn til slutt når risen er ferdig kokt og får stå i 5 minutter før den er klar for servering.
Hønsekraft, chili, tomatpuré og krydder tilsettes kjelen og får småkoke på svak varme i ca 15 minutter.
Ris, løk og hvitløk surres i stekeolje på middels varme til risen blir gylden. Løken må ikke bli brun.
Ingredienser:
- 3 dl ris
- olje til steking
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 chilipepper, finhakket
- 1 ss tomatpuré, toppet
- ½ ts spisskummen, malt
- ½ ts koriander, malt
- 1 ss persille, finhakket
- ½ liter hønsekraft
- 1 boks hermetiske grovhakkede tomater
- 1 boks hermetiske grønne erter
- havsalt
- pepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar