Imidlertid blir dip best om man lager sin egen hjemmelagede med forskjellige krydder og andre tilsetninger. Dip lages med basis i rømme, creme fraiche, melk, yoghurt, majones, myk ost eller bønner og er et fast innslag til amerikanske småretter. Her har jeg samlet et knippe forskjellige oppskrifter på dip/sauser med mye smak (Cajun style). Jeg anbefaler på det sterkeste at all form for dip eller "kalde" sauser lages dagen i forveien for å få lov til å trekke smak i kjøleskapet før servering.
Noen av oppskriftene inneholder revet pepperrot og kan erstattes med pepperrot på tube hvis det er umulig å få tak i fersk pepperrot. Når det gjelder tomatketchup finnes det ingen alternativer til Heinz, bensinstasjonketchup vil ødelegge smaken fullstendig.
Tips: La gjestene få hver sin lille skål med dip, så unngår man double dip.
Cajun dip
- 1,5 - 2 dl majones eller en pakke
- 1,5 dl rømme (et halvt beger)
- 4 ss chilisaus
- 1 ts revet pepperrot
- 1/4 ts cayennepepper
Cajun dip |
- 2 dl lettmajones eller en pakke
- 1 dl Dijon sennep
- 1 ss finhakket persille
- 2 ts Cajunkrydder
- havsalt
- nykvernet pepper
Cajun / Creole dip I |
Cajun / Creole dip II
- 2,5 dl majones eller en pakke
- 0,5 dl ketchup
- 1 dl revet pepperrot
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss Tabascosaus
- 1 ts paprika
- 5 dl majones eller to pakker
- 2 ss ketchup
- 2 ss grov sennep
- 1 ss finhakket persille
- 1 ss cayennepepper
- 1 ss ferskpresset sitronsaft
- 2 ts revet pepperrot
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts Worcestershiresaus
- 1 ts sellerisalt
- 1 ts paprika
Cajun remulade |
Kreolsk cocktailsaus
- 3 dl ketchup
- 1 ts Worcestershiresaus
- 1 ss revet pepperrot
- 2 ts Tabascosaus eller liknende
- 4 ss ferskpresset sitronsaft
- 1 ts havsalt
Kreolsk cocktailsaus |
- 3 dl yoghurt (et beger)
- 2 ss ferskpresset saft av lime
- 1 ts Rose's lime juice
- finrevet skall av en lime
Lime dip |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar