alleoppskrifter.no

lørdag 1. oktober 2011

Dip

Rømmedip er uten tvil den mest populære typen dip i Norge, laget av rømme og ferdige krydderblandinger fra pose og serveres ofte til chips eller forskjellige rå grønnsaker kuttet i biter. Dip kan også benyttes til fingermat og som saus til både for- og hovedretter.

Imidlertid blir dip best om man lager sin egen hjemmelagede med forskjellige krydder og andre tilsetninger. Dip lages med basis i rømme, creme fraiche, melk, yoghurt, majones, myk ost eller bønner og er et fast innslag til amerikanske småretter. Her har jeg samlet et knippe forskjellige oppskrifter på dip/sauser med mye smak (Cajun style). Jeg anbefaler på det sterkeste at all form for dip eller "kalde" sauser lages dagen i forveien for å få lov til å trekke smak i kjøleskapet før servering.

Noen av oppskriftene inneholder revet pepperrot og kan erstattes med pepperrot på tube hvis det er umulig å få tak i fersk pepperrot. Når det gjelder tomatketchup finnes det ingen alternativer til Heinz, bensinstasjonketchup vil ødelegge smaken fullstendig.



Tips: La gjestene få hver sin lille skål med dip, så unngår man double dip.


Cajun dip

  • 1,5 - 2 dl majones eller en pakke
  • 1,5 dl rømme (et halvt beger)
  • 4 ss chilisaus
  • 1 ts revet pepperrot
  • 1/4 ts cayennepepper
Cajun dip
God smak, ikke for sterk. Passer til chips, rå grønnsaker og fingermat.



Cajun / Creole dip I

  • 2 dl lettmajones eller en pakke
  • 1 dl Dijon sennep
  • 1 ss finhakket persille
  • 2 ts Cajunkrydder
  • havsalt
  • nykvernet pepper
Cajun / Creole dip I
Frisk og tydelig sennepsmak. Passer best til grillet eller stekt fisk.




Cajun / Creole dip II

  • 2,5 dl majones eller en pakke
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 dl revet pepperrot
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss Tabascosaus
  • 1 ts paprika
Cajun / Creole dip II
Frisk og sterk smak. Passer til chips, grillet eller stekt sjømat og kyllingvinger.


Cajun remulade

  • 5 dl majones eller to pakker
  • 2 ss ketchup
  • 2 ss grov sennep
  • 1 ss finhakket persille
  • 1 ss cayennepepper
  • 1 ss ferskpresset sitronsaft
  • 2 ts revet pepperrot
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts Worcestershiresaus
  • 1 ts sellerisalt
  • 1 ts paprika
Cajun remulade
Fyldig og god smak. Passer ypperlig til fingermat, f.eks. Tapas.


Kreolsk cocktailsaus

  • 3 dl ketchup
  • 1 ts Worcestershiresaus
  • 1 ss revet pepperrot
  • 2 ts Tabascosaus eller liknende
  • 4 ss ferskpresset sitronsaft
  • 1 ts havsalt
Kreolsk cocktailsaus
Syrlig og skarp smak. Passer til grillet eller stekt sjømat og kyllingvinger.



Lime dip

  • 3 dl yoghurt (et beger)
  • 2 ss ferskpresset saft av lime
  • 1 ts Rose's lime juice
  • finrevet skall av en lime
Lime dip
Syrlig og frisk smak. Passer til grillet eller stekt sjømat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar