alleoppskrifter.no

mandag 4. august 2014

Ardennersuppe

Ardennersuppe.
Ardennersuppe er egentlig en løksuppe med poteter og det finnes flere varianter. Ardennene er et skogkledd område i Belgia og tilgrensende deler av Luxembourg og Frankrike, og suppen er mest sannsynlig belgisk uten at jeg er helt sikker på det. Det finnes både belgiske, tyske og franske oppskrifter på nettet. Oppskriften jeg har brukt er ca. 25 år gammel og kommer fra Frydenlunds bryggeri, hvor potetene er byttet ut med tomater. Den eneste endringen jeg har gjort er å bruke olivenolje istedet for smør, men det er smak og behag. Jeg laget suppen på gassbluss denne gangen for å se om den kunne tilberedes ute på tur i skog og mark uten tilgang til elektrisitet og det går fint. Fløten kan f.eks. erstattes av en boks Vikingmelk.

Serveres med toast og smør.

Fremgangsmåte


Løken freses i varm olivenolje.
Finhakket løk freses i olivenolje til den blir blank. NB: Olivenolje tåler ikke så høy temperatur som f.eks raps- eller solsikkeolje, så blusset står på minimum.



Hakkede tomater, hvetemel og øl tilsettes i kjelen.
En boks med hakkede tomater helles i kjelen og en spiseskje hvetemel drysses over. Pilsner- og bayerøl tilsettes og kjelen får småkoke i ca. 20 minutter.



Suppen tilsettes fløte.
Suppen tilsettes fløte og smakes til med havsalt og nykvernet pepper.



Tilsett tre eggeplommer når kjelen er tatt vekk fra varmen.
Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett eggeplommene under omrøring. Viktig: Suppen må ikke koke.

Ingredienser


Ingredienser:
  • 1 løk, finhakket
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ss hvetemel
  • 5 dl pilsnerøl
  • 2 dl bayerøl
  • 1 dl fløte
  • 3 eggeplommer
  • olivenolje
  • havsalt
  • pepper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar