alleoppskrifter.no

tirsdag 19. august 2014

Pollo alla Diavola (Djevelsk kylling)

Pollo alla Diavola (Djevelsk kylling).
Her er nok en italiensk oppskrift og jeg har ikke gjort andre endringer enn å bruke kyllinglår i stedet for en hel kylling. Retten skal egentlig tilberedes i stekeovn med grillelement og fremgangsmåten er omtrent den samme. Jeg synes det er enklere å snu lårene på grillen, men det er viktig å passe på at kyllingen ikke blir brent. Blandingen av smør og olje gjør at det lett kan flamme opp og derfor bruker jeg en grillform som enkelt kan flyttes vekk. Skinnet skal ha en lett sprø konsistens, men ikke være brent.

Serveres med kokt ris og en frisk salat.


Italiensk kogekunst.
Denne kokeboken på nesten 200 sider, utgitt i 1970 med tittelen "Italiensk kogekunst", har mange spennende oppskrifter og er en av mine mange inspirasjonskilder. Kapitlene i boken er inndelt geografisk.

Fremgangsmåte


Smeltet smør, olivenolje og chilipulver.
Smelt smøret på middels varme og og bland smeltet smør, olivenolje og chilipulver i en liten bolle.Finhakket løk, persille og hvitløk.
Bland finhakket løk, persille og hvitløk i en annen bolle og tilsett fire teskjeer av smør/olje-blandingen. Rør sammen til en deig og sett til side.Kyllinglår med løk, persille og hvitløk.
Pensle kyllinglårene med smør/olje-blandingen og dryss lett med havsalt. Legg kyllinglårene på grillen med skinnsiden ned på direkte varme i et par minutter. Legg lårene over i en grillform og flytt til indirekte varme og pensle med resten av smør/olje-blandingen. Snu lårene ca. hvert femte minutt til de er ferdige. Tiden kan variere ut i fra hvor varm grillen er. Stikk i lårene med spissen av en skarp kniv og hvis kjøttsaften som pipler ut er klar og gyllen, er lårene ferdige. En temperaturmåler skal vise 82 grader inntil beinet.
Bruk en smørekniv til å smøre krydderblandingen av løk, persille og hvitløk på lårene og grill i tre til fire minutter til.Kyllinglår klare til servering.
Legg de ferdige kyllinglårene på et varmt serveringsfat. Hell stekesjyen fra grillformen over lårene og pynt med sitronbåter.Ingredienser


Ingredienser:
  • 2 kg kyllinglår
  • 2 ss løk, finhakket
  • ½ ts hvitløk, finhakket
  • 2 ss persille, finhakket
  • ¼ ts chilipulver
  • 150 g kviteseidsmør, smeltet
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts havsalt
  • sitronbåter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar