Solbær-chutney. |
Serveres til viltkjøtt eller kalkun.
Fremgangsmåte
Solbær, eddik, løk, hvitløk, sennep og ingefær. |
Ta kjelen bort fra varmen og tilsett sukker, havsalt og nykvernet sort pepper og rør godt. Sett kjelen tilbake på komfyren på svak varme og kontroller at alt sukkeret er oppløst. Når sukkeret er helt oppløst, skru opp varmen og la kjelen koke kraftig i ca. 10 minutter.
Steriliserte glass og lokk. |
Denne oppskriften gir 75 cl ferdig chutney.
Ingredienser
Ingredienser:
- 500 g solbær
- 500 g mørkt Muscovado-sukker
- 250 ml rødvinseddik
- 1 rød løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 125 g rosiner uten sten, grovhakket
- 2 ts Colman's sennep pulver
- 2 ts malt ingefær
- 1 ts salt
- sort pepper
Hei! Dette ser veldig godt ut - har mange rips- og solbærbusker og synes det er spennende å prøve bær til mer enn bare syltetøy og saft! Nå modnes bæra i tur og orden, og denne oppskriften skal jeg prøve!
SvarSlett