alleoppskrifter.no

tirsdag 5. august 2014

Mozzarella in Carozza (Frityrstekt oste-sandwich)

Frityrstekt oste-sandwich med ansjos-saus.
Dette er også en oppskrift fra min danske kokebok utgitt i 1970 med tittelen "Italiensk kogekunst". Jeg har bestemt for å prøve flere av oppskriftene i denne kokeboken nå som utvalget av "fremmede" ingredienser er bedre enn for førti år siden. Denne oppskriften er svært enkel, og uten ansjos-sausen blir smaken ikke mer enn av et hvilket som helst oste-sandwich. Et alternativ til ansjos-saus er å legge en skive Parma-skinke under osten og noen friske timianblader på toppen.

Serveres som en varm lunchrett.

Fremgangsmåte


Start med å lage ansjos-saus. Smelt smør ved lav varme og pass på at det ikke blir brunt. Tilsett finhakket ansjos, persille, kapers og sitronsaft. Hold sausen varm til den er klar til å serveres.


Lag runde loffskiver med en kakeutstikker.
Bruk en kakeutstikker til å lage runde loffskiver.



Runde loffskiver med mozzarella-ost.
Skjær mozzarella-ost i skiver på ca. ½ cm og legg mellom to runde skiver loff.



Fritykjele med oste-sandwich.
Dypp sandwichene i helmelk, vend i griljermel, dypp i pisket egg med 3 ss helmelk. Fritér sandwichene i en blanding av raps- og solsikkeolje på 190 grader til de er gyldenbrune på begge sider. La de renne av seg på kjøkkenpapir og server mens de fortsatt er varme.



Ingredienser


Ingredienser (Ansjos-saus):
  • 4 ss usaltet smør
  • 1 liten boks ansjos, finhakket
  • 1 ss frisk persille, finhakket
  • 2 ts kapers, finhakket
  • 2 ts sitronsaft

Ingredienser (Oste-sandwich):
  • 1 loff
  • 500 g mozarella-ost
  • 1 ½ dl helmelk
  • 1 dl griljermel
  • 4 egg
  • 3 ss helmelk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar